Λέλο και Στρουθ. Διαφορετικοί! Φίλοι ή εχθροί;;;

Η Ομάδα Μαρμελάδα διασκεύασε το παραμύθι του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών κι εφηβικών βιβλίων Φίλιππου Μανδηλαρά, «ΛΕΛΟ & ΣΤΡΟΥΘ/ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ»που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

Δημιούργησε μια συμμετοχική παράσταση με τρεις ερμηνευτές, κούκλες, μάσκες και  ζωντανή μουσική που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5-8 χρονών, τα οποία παίζουν ενεργό ρόλο στο έργο.Λίγα λόγια για το έργο...


Ο Λέλο είναι ένα μοναχοπαίδι που απολαμβάνει την αποκλειστική φροντίδα, προσοχή κι αγάπη των γονιών του.

Η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά, όταν οι γονείς του αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, τη Στρουθ. Έτσι, ο Λέλο αποκτά απροσδόκητα ένα αδελφάκι.
Και μάλιστα ένα αδελφάκι αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα...
Ο Λέλο χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του!
Νοιώθοντας ότι απειλείται από την παρουσία του νέου μέλους, ξεκινάει πόλεμο που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις συνέπειες των πράξεών του.
Πως θα διαχειριστεί ο Λέλο τα πρωτόγνωρα συναισθήματά του;
Το θυμό του, τη ζήλεια του, το φόβο της απόρριψης;
Πως θα μάθει να μοιράζεται και ν’ αποδέχεται;

Μια παράσταση που βοηθάει τα παιδιά στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους αλλά και στην αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων.


Ένα έργο που εξελίσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.Η παράσταση πάει παντού! Ταξιδεύει σε σχολεία, δήμους κι άλλους χώρους όλης της Ελλάδας, κατόπιν συνεννόησης.
Διάρκεια: 60’


Διασκευή: Μαρίνα Βήλλου

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βήλλου, Αντώνης Αθανασόπουλος
Ερμηνευτές: Αντώνης Αθανασόπουλος, Βίκυ Κατσίκα, Μαρίνα Βήλλου
Βιολί/Μαντολίνο: Αντώνης Αθανασόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια: Ομάδα Μαρμελάδα
Κούκλες: Βάσω Γιαρένη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Βαλσάμος


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!

Η πρωτότυπη μουσική της παράστασης διατίθεται από τον συνθέτη Δημήτρη Βαλσάμο για ακρόαση παρακάτω και για download μέσω του https://soundcloud.com/dimitris-valsamos/sets/lelo-strooth αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική χρήση χωρίς την προηγούμενη άδεια του συνθέτη.ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Υπεύθυνη/επικοινωνία: Μαρίνα Βήλλου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974530222
E mail: omadamarmelada@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την πολύτιμη συμβολή τους:
Φίλιππο Μανδηλαρά, Βάσω Γιαρένη, κ. Τηλέμαχο, Γιάννη Τραγάκη,  Βασίλη Παυλόπουλο, Δημήτρη Βαλσάμο, Μαρία Κοντογούρη, Θοδωρή Τριφύλλη, Μαρία Καψή, Μιχάλη Ζαρκάδα, κα Ρούλα, Αντώνη Τσούλο, Εκδόσεις Πατάκη και το "παιδί" για την έμπνευση που μας χαρίζει!